Uitreiking boek communistisch verzet Groningen

Boekuitreiking raadzaal gemeentehuis Pekela

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Februaristaking plaatsvond. Deze staking was van grote invloed op Pekela. De (verboden) communistische partij wilde met de staking laten zien dat ze het niet eens waren met de Jodenvervolging. De Februaristaking heeft de Jodenvervolging niet tegen kunnen houden, maar het is de enige keer geweest dat zoveel mensen geprotesteerd hebben.

De gemeente Pekela vindt het belangrijk om hieraan aandacht te besteden, opdat deze strijd niet in de vergetelheid raakt. Burgemeester J. Kuin reikt op maandag 18 april 2016 het boek ‘Het communistisch verzet in Groningen -1940-1945’ van Ruud Weijdeveld uit aan nabestaanden van communistische verzetsstrijders uit Pekela.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *