STOLPERSTEINE FIETSTOCHT zaterdag 23 april

stolpersteineEén van de vele activiteiten die in de gemeente Pekela door het Oranje Bevrijdings Comité Pekela worden georganiseerd is de Stolpersteine Fietstocht. Die werd in 2015 voor het eerst gehouden en voerde de deelnemers o.m. langs de 147 Stolpersteine die enkele jaren geleden in het kader van de herdenking van Pekelder joodse slachtoffers en verzetsmensen in de Pekela’s werden gelegd. Hoewel de naam dezelfde is gebleven voert de tocht de deelnemers dit jaar vooral door het westelijke gedeelte van de gemeente. Daarbij wordt de gemeentegrens overschreden, want een deel van de route van dit sportieve evenement ligt op het grondgebied van de gemeente Veendam. Deelnemers aan de bijna 32 kilometer lange tocht kunnen zaterdag 23 april vanaf 9.30 uur starten bij molen “de Onrust” in het centrum van Oude Pekela. De molen zal voor deze gelegenheid in gebruik worden gesteld. Er zal volgens een routebeschrijving worden gereden. Onderweg zijn er pleisterplaatsen en worden de deelnemers getrakteerd. Uiteraard kan ook worden gestopt bij een aantal bezienswaardigheden die in de route zijn opgenomen, w.o. een sluizencomplex,  theeschenkerij en kunstwerk. Onderweg zal vooral kunnen worden genoten van weidse uitzichten waar reeën en fazanten de blikvangers kunnen zijn. De tocht eindigt bij Bouwmarkt Kregel nabij de Wedderklap. Daar wordt aan alle deelnemers zowel een verrassing als herinnering uitgereikt. Deelname aan de fietstocht is gratis.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *