ZANG EN MUZIEK CENTRAAL BIJ “PEKELA HERDENKT EN VIERT”

Zang en muziek zijn onlosmakelijk verbonden met de herdenking en viering van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en de herkregen vrijheid in mei 1945. Ook in het programma van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela zijn de komende weken veel evenementen opgenomen waarin die elementen centraal staan. De miniconcerten voor personeel en bewoners van de Clockstede en de Molenhof vormen de opmaat naar het Oranje- en Bevrijdingsconcert, die respectievelijk op 23 april in de Binding in Oude Pekela en 30 april in de grote zaal van het dorpshuis de Kiepe in Nieuwe Pekela worden gehouden. Deze concerten worden traditioneel door veel belangstellenden bezocht. Niet alleen omdat ze gratis kunnen worden bijgewoond, maar vooral omdat de sfeer van verbondenheid en vrijheid sterk worden ervaren. Met de medewerking van het Pekelder Mannen Ensemble, het Politie Orkest Noord Nederland en zanger Edwin Jongedijk weet de organisatie zich verzekerd van een gevarieerd en aantrekkelijk programma. Aan de miniconcerten wordt invulling gegeven door het shanty- en amusementskoor de Zwalkers.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *